Een bedrijfspand of woning veiliger maken

Een bedrijfspand of woning veiliger maken

De meeste inbraken worden in Amsterdam uitgevoerd door gelegenheidsinbrekers. Gelegenheidsinbrekers hebben weinig verstand van inbreken en maken een raam of deur vaak met geweld open. Gelegenheidsinbrekers zijn zowel bij bedrijfspanden als woningen gemakkelijk te weren. Laat de tips uit dit artikel je inspireren om de beveiliging binnen jouw woning te verbeteren. Het aantal inbraken neemt in Amsterdam nog steeds toe, preventie blijft het belangrijkste advies van de Amsterdamse politie om inbrekers voor te blijven.

Tips van een slotenmaker uit Amsterdam

Met deze tips kun je jouw pand of woning in Amsterdam (en ook daarbuiten) beter beveiligen. De tips zijn samen met een Slotenmaker samengesteld, een slotenmaker heeft dagelijks te maken met inbraken en weet hierdoor precies wat je moet doen om een woning goed te beveiligen.

–          Neem de meeste waardevolle spullen mee naar je slaapkamer, een inbreker komt hier gelukkig meestal niet (of kluis binnen een bedrijfspand)
–          Vraag buren om op jouw huis te letten wanneer je op vakantie bent (bedrijven in de omgeving)
–          Zorg voor voldoende verlichting wanneer je niet thuis bent, zowel in de tuin als in de binnenruimte
–          Berg containers, ladders en andere hulpmiddelen op, een inbreker laat het zich graag gemakkelijk maken
–          Doe de deur altijd op slot wanneer je er niet bent en ook in de nacht
–          Sluit ramen en deuren altijd af wanneer je weg bent of in de tuin zit, ook op de eerste of tweede verdieping moet je dit doen

De bovenstaande tips helpen je om de beveiliging te verbeteren. Zorg echter dat ook het hang- en sluitwerk van de juiste kwaliteit is. Slotenmakers in Amsterdam zijn dagelijks beschikbaar om te controleren of jouw sloten nog aan de laatste eisen voldoen. Je kunt sloten laten controleren door slotenmaker, hierop ontvang je een advies om de sloten wel of niet te vervangen. Sloten bestaan er in verschillende gradaties, vaak is een duurder slot ook een beter slot. Sloten worden meestal door een keurmerk gekeurd om de kwaliteit te testen. Keurmerken maken gebruik van verschillende systemen om een slot goed te testen. Een inbreker is in principe instaat alle sloten te openen (een slotenmaker zal dit direct toegeven), het enige waar je winst op kunt pakken is de tijd die het duurt voordat een slot geopend wordt.

Het verschil tussen een bedrijfspand en woning

Een bedrijfspand heeft meestal extra maatregelen nodig om de veiligheid te waarborgen, hiervan zullen de kosten vaak hoger zijn. Een beveiligingsbedrijf kan je helpen om een alarmsysteem of camerabeveiliging te verzorgen. Heb je waardevolle voorraad in een kantoorruimte liggen? Dan is het zeker raadzaam om naar de beveiliging te kijken en spring je hier op een serieuzere manier mee om dan bij de eigen woning.

Overstappen van zorgverzekering

Jij wilt geld besparen! Dat wil je en daarom lees je even over het overstappen van zorgverzekering. Een wat saaie materie, maar zeker de moeite waard. De landelijke media berichtten er eerder al over. Nog nooit zijn zoveel Nederlanders overgestapt van zorgverzekering. Geloof ons, je bent zeker niet de enige die zoekende is naar oplossingen om geld te besparen. Woon je nu op jezelf en wil je wat geld opzij houden voor leuke dingen. Het liefst wil je niet betalen voor zorg waar je helemaal geen gebruik van maakt. Zo kun je zelf bepalen of je wel of geen fysiotherapie vergoeding bij je zorgverzekering wil afsluiten.

Overstappen loont

Het overstappen van zorgverzekering is tegenwoordig net zo normaal als het halen van een biertje op de hoek. Elk jaar is het in november mogelijk om over te stappen naar een andere verzekering. Het is je vast wel opgevallen dat de maanden ervoor de zorgverzekeraars enorm veel werk maken van reclame campagnes. Nadeel is alleen dat het kiezen van een zorgverzekering soms best wel wat tijd in beslag kan nemen. Tijd die je
liever besteed aan, bijvoorbeeld, het halen van dat biertje. Toch hebben veel Nederlanders er de afgelopen jaren voor gekozen om zich te verdiepen in de materie.

Waar let ik op?

Net zoals jij letten we op de kleintjes. De prijs is dus leidend. Wat betaal je maandelijks aan ziekte kosten. Van welke kosten maak je zelf gebruik? Heb je bepaalde medicijnen die je elke keer nodig hebt. Heb je veel lichamelijke klachten? Soms is het lastig om te voorspellen wat voor medische kosten je gaat krijgen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Je kunt ervoor kiezen om eigen risico hoog te zetten zodat je maandelijkse lasten veel lager zijn. Al moet je wel zeker zijn dat je eigen risico wel kan betalen op korte termijn.

Het is lastig en tijdrovend om alle goedkope zorgverzekeringen langs te lopen wat ze wel en niet aanbieden in hun basisverzekering. Dit kan namelijk ook erg verschillen tussen de verzekeraars. Gelukkig zijn er de vergelijkingswebsites. In ruil bieden deze vergelijkingswebsites de scherpste prijzen aan. Het voordeel van deze vergelijkingswebsites is dat je alles van te voren kunt instellen wat je wensen zijn. Zo heb je in een keer een overzicht van de verzekeraars die aan jouw eisen voldoen.

Motorverzekering afsluiten verplicht

Wanneer jij met je motor de openbare weg op gaat, ben je verplicht een motorverzekering af te sluiten, zoals dat ook het geval is bij een auto. Daarvoor moet je ook een verzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit allrisk en WA. WA betekent wettelijke aansprakelijkheid. Dit is de verplichte verzekering. Allrisk sluit je in de meeste gevallen af bij een jonge auto. Voor een motor gelden ook twee mogelijkheden om deze te verzekeren: allrisk en WA. Er wordt ook nog een onderscheid gemaakt tussen beperkt casco (WA plus) en volledig casco (allrisk). De keuze is aan jou, maar ga in elk geval nooit de weg op zonder een WA verzekering. Je krijgt daarvoor een boete als je wordt aangehouden en de financiële gevolgen zijn niet te overzien als je een ongeluk veroorzaakt!

Kosten motorverzekering afsluiten

Wanneer je een motorverzekering gaat afsluiten is het belangrijk dat je enkele maatschappijen met elkaar vergelijkt. Vergelijk geen peren met appels, maar zorg ervoor dat de vergelijking de kosten precies vergelijkt. Vergeet ook niet om naar het eigen risico te kijken, want dat kan een groot verschil maken. Heb je bij een bepaalde maatschappij al meer verzekeringen afgesloten dan krijg je soms pakketkorting. Ook dat kun je meetellen (in mindering brengen) als je de kosten van een motorverzekering vergelijkt. Je kunt eenvoudig online een motorverzekering afsluiten. Zorg dat je de gegevens van de motor bij de hand hebt en dat je weet hoeveel no claim je op dit moment hebt.

Waar motorverzekering afsluiten?

Je kunt online diverse berekeningen (laten) maken om de kosten van een motorverzekering te weten. Je kunt bij diverse verzekeringsmaatschappijen motorverzekeringen afsluiten. Online zijn de diverse mogelijkheden eenvoudig te vinden. Zoek op goedkoopste motorverzekering bijvoorbeeld. Laat je echter niet alleen leiden door de hoogte van de premie. Lees de voorwaarden, hoe hoog is het eigen risico en hoe snel val je terug op de ladder als je schade hebt gereden. Allemaal belangrijke punten om te onderzoeken voordat jij een motorverzekering afsluit. Kies de maatschappij waar jij je prettig bij voelt en wellicht kun je wat recensies lezen. Sluiten de voorwaarden aan bij jouw situatie? Is dat allemaal oké, dan kun jij bij die verzekeringsmaatschappij je motorverzekering afsluiten.

Zorgpremies 2017

Aan het eind van het jaar maken de zorgverzekeraars traditiegetrouw hun premies voor het komende jaar bekend. DSW is altijd de snelste en zo ook dit jaar weer hebben zij als eerste hun verwachte zorgpremie voor 2017 bekend gemaakt. Opvallend is dat de hoogte van het bedrag nagenoeg gelijk blijft. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten met betrekking tot de miljoenennota van vorige week. Zijn ze de enigen of zal de rest van de verzekeraars hun voorbeeld volgen?

Veel reserves te verdelen

De grote zorgverzekeraars hebben in het afgelopen jaar veel winst geboekt en dit opgeslagen als reserves. De plannen die het kabinet maakte om de zorgverzekeringpremies te verhogen met ruim 100 euro per jaar hoeven niet door de verzekeraars gehonoreerd te worden. Zij kunnen zelf bepalen in hoeverre zij de prijs opvoeren bovenop een vastgesteld minimum. Nu DSW als eerste beloofd heeft de prijzen niet te gaan verhogen in 2017 zullen wellicht andere verzekeraars mee gaan met dit idee.

Vergelijkers populair

De consument heeft het voor het uitkiezen in de laatste maanden van het jaar. Waar men vroeger altijd lang bij dezelfde verzekeraar bleef die men vertrouwde is het nu een ander verhaal. De mensen kunnen zelf binnen een paar muisklikken verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en uiteindelijk de meest ideale voor de eigen situatie uitkiezen. En het overstappen van de een naar de ander wordt daarnaast allemaal geregeld door de verzekeraars zelf. De klant hoeft er dus in feite weinig voor te doen, en vergelijken kost verder helemaal niets. Nu de consument weet waar te zoeken is het zorgverzekering vergelijken een populaire bezigheid geworden in de decembermaand. Niemand is te lui om te bezuinigen uiteindelijk.

Wat doet de rest?

Willen de andere zorgverzekeraars nieuwe klanten winnen dan zullen ze mee moeten met het idee van DSW of hopen dat de grote concurrenten een andere mening toebediend zijn. De klanten zijn ware premiejagers geworden en op elke cent wordt gelet. Met een kleine schommeling van de prijzen onderling kunnen dus al snel veel trouwe klanten verloren worden. Daar is men waarschijnlijk wel op bedacht, wat zal resulteren in weinig premieverhogingen voor volgend kalenderjaar.

Toeslagen en eigen risico

Klein smetje tussen alle berichtgeving over de zorgverzekeringen blijft de verhoging van het eigen risico met 15 euro naar 375 euro. En de toeslagen voor de hogere inkomens zullen iets dalen en stijgen voor de mensen met een lager inkomen. Zoals ieder jaar worden mensen die van zichzelf vinden kerngezond te zijn en een hoog eigen risico instellen beloond met een lagere maandpremie. Een gokje die steeds meer consumenten durven te nemen, nu hun toekomst financieel gezien wat rooskleuriger er uit lijkt te zien.

Brexit: wat nu?

De referendum is geweest en het Britse volk heeft er voor gekozen om uit de EU de te stappen. Waarom willen de Britten dit eigenlijk? Veel mensen vinden dit een geldverslindende project, ze hebben er al voor gekozen om niet mee te doen met de euro. Dus waarom zouden ze nog blijven. Zeker de laatste paar jaren merken de rijke Europese landen dat ze de mindere landen in Europa moeten financieren wat erg veel geld kost. En dan is nog maar de vraag of het geld nog ooit terug komt. Zo kwam de brexit tot stand.

De gevolgen zijn groot nu Groot-Brittannië aangegeven heeft uit de EU te stappen. Het heeft niet alleen gevolgen voor hun maar ook voor de hele EU. Als je kijkt naar de gevolgen voor de Britten en dan praten wij eigenlijk over London, want dat is het economische motor van Groot-Brittannië (bijna 70% van de inkomen komt hier vandaan). Er zitten nu veel grote bedrijven in Groot-Brittannië die veel nadeel gaan merken van de ontwikkelingen denk hierbij aan nieuwe regelgeving van douanes, visums voor expat, importheffing. Het word een stuk minder financieel aantrekkelijk voor bedrijven om nog in London te blijven. Voor banken word het minder aantrekkelijk om geld lenen aan buitenlanders

Er word voorspeld dat de Britse ponden een stuk minder waard gaat worden. Dan word het voor veel partijen een stuk minder interessant om te gaan handelen met bedrijven uit UK.

Wat is het effect voor de EU. UK is verantwoordelijk voor 15% van de aandeel van de EU en is daarmee een van de grote EU-economie. Qua handel is de UK meer afhankelijk van de EU dan andersom. Nederland is een van de landen die het meest handelt met de UK 3,7% van onze totale productie van goederen en diensten is afhankelijk van de vraag vanuit de VK.

Er zal de komende 2 jaar veel moeten worden onderhandeld met de EU over een nieuwe handelsakkoord. EU zal hier zoveel mogelijk in tegenwerken, omdat het natuurlijk niet aantrekkelijk moet worden voor andere landen om uit het EU te gaan stappen. De VS heeft ook al aangegeven dat dat ze achteraan de rij moeten wachten. Kortom er staat een hoop onderhandelingen te wachten voor UK. Het zal de komende jaren moeten uitwijzen of dit een verstandige beslissing is geweest van het brits volk. Er zijn nu wel meer voorstanders die bij de EU willen blijven na de verkiezingen. Veel mensen klagen over slecht zijn geïnformeerd over de gevolgen van de keuze.

Nuttige verzekeringen

Er zijn veel soorten verzekeringen die verschillende doeleinden dienen, denk hierbij aan verzekeringen ten behoeve van zorg, schade en overlijdensrisico. Sommige verzekeringen zijn door de overheid verplicht, andere zijn vrijblijvend. Een verplichte verzekering is een zorgverzekering en WA autoverzekering (wettelijke aansprakelijkheid) als minimum. Bij een autoverzekering geldt een WA dekking als minimum. Wil je ook geld uitgekeerd krijgen bij diefstal? Dan kies je voor een aanvullende WA+ (beperkt casco) pakket. Om schade te dekken, die je toebrengt aan jouw voertuig door eigenschuld, kies je voor een All Risk, ofwel Volledig Casco dekking. Het zelfde geldt voor een zorgverzekering, en allerlei andere soorten verzekeringen. Nagenoeg alles kan je verzekeren voor het juiste bedrag. Op deze manier kan je schades dekken, die niet onder een basisverzekering vallen. Hiernaast zijn er vele soorten verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel verstandig zijn om af te sluiten. De keuze hierin is afhankelijk van de vraag: ‘durf je het risico te nemen en betaal je het zelf?’ of Wil je het risico beperken of uitsluiten, zodat je (geheel of gedeeltelijk) een bedrag uitgekeerd krijgt?’. Enkele nuttige aanvullende verzekeringen zijn als volgt.

Aanvullend verzekeren

verzekeringenWil je onverwachte zorgkosten tijdens een vakantie uitsluiten? Een reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten biedt de nodig dekking, omdat een reguliere zorgverzekering niet de kosten dekt. Bekijk en vergelijk op Reisverzekering-direct.nl diverse verzekeringen. Op deze manier kom je te weten welke verzekering het best aansluit op jouw eisen.

Een ander populaire verzekering is een inboedelverzekering. Hiermee zijn de bezittingen in jouw woning verzekerd voor een (nader te bepalen) bedrag. Bij diefstal over schade door wateroverlast krijg je een bedrag uitgekeerd om kosten te dekken. Wil je verzekerd zijn voor een het volledige huis? In het geval van een koophuis kan je een opstalverzekering afsluiten. Wederom niet verplicht, maar vaak wel een vereiste van hypotheekverstrekkers bij het kopen van een huis. Op deze manier ben je ook verzekerd voor schade aan het huis veroorzaakt door storm, water of brand.

Een uitvaartverzekering biedt dekking aan de kosten gemaakt bij een uitvaart tijdens het overlijden van de verzekerde. Aanvullend hierop kan je een levensverzekering afsluiten. Dit zorgt ervoor dat je bijv. de hypotheek van het huis kunt betalen, door het overlijden van de verzekerde.

Ook een populaire verzekering is een rechtsbijstandverzekering. Hiermee krijg je juridische hulp bij bijv. een arbeidsconflict. Let er op bij het afsluiten van een dergelijke verzekering, dat je goed de voorwaarden en clausule leest. In de meeste gevallen is een rechtsbijstandverzekering erg minimaal opgesteld, waardoor weinig hulp kunt verwachten. Met logisch nadenken en enige schrijfvaardigheid moet je deze basis dingen ook zelf kunnen. Alleen de meest uitgebreide rechtsbijstandverzekeringen bieden écht juridische hulp, maar hier staat ook een groot geldbedrag tegenover.