Nuttige verzekeringen

Er zijn veel soorten verzekeringen die verschillende doeleinden dienen, denk hierbij aan verzekeringen ten behoeve van zorg, schade en overlijdensrisico. Sommige verzekeringen zijn door de overheid verplicht, andere zijn vrijblijvend. Een verplichte verzekering is een zorgverzekering en WA autoverzekering (wettelijke aansprakelijkheid) als minimum. Bij een autoverzekering geldt een WA dekking als minimum. Wil je ook geld uitgekeerd krijgen bij diefstal? Dan kies je voor een aanvullende WA+ (beperkt casco) pakket. Om schade te dekken, die je toebrengt aan jouw voertuig door eigenschuld, kies je voor een All Risk, ofwel Volledig Casco dekking. Het zelfde geldt voor een zorgverzekering, en allerlei andere soorten verzekeringen. Nagenoeg alles kan je verzekeren voor het juiste bedrag. Op deze manier kan je schades dekken, die niet onder een basisverzekering vallen. Hiernaast zijn er vele soorten verzekeringen die niet verplicht zijn, maar wel verstandig zijn om af te sluiten. De keuze hierin is afhankelijk van de vraag: ‘durf je het risico te nemen en betaal je het zelf?’ of Wil je het risico beperken of uitsluiten, zodat je (geheel of gedeeltelijk) een bedrag uitgekeerd krijgt?’. Enkele nuttige aanvullende verzekeringen zijn als volgt.

Aanvullend verzekeren

verzekeringenWil je onverwachte zorgkosten tijdens een vakantie uitsluiten? Een reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten biedt de nodig dekking, omdat een reguliere zorgverzekering niet de kosten dekt. Bekijk en vergelijk op Reisverzekering-direct.nl diverse verzekeringen. Op deze manier kom je te weten welke verzekering het best aansluit op jouw eisen.

Een ander populaire verzekering is een inboedelverzekering. Hiermee zijn de bezittingen in jouw woning verzekerd voor een (nader te bepalen) bedrag. Bij diefstal over schade door wateroverlast krijg je een bedrag uitgekeerd om kosten te dekken. Wil je verzekerd zijn voor een het volledige huis? In het geval van een koophuis kan je een opstalverzekering afsluiten. Wederom niet verplicht, maar vaak wel een vereiste van hypotheekverstrekkers bij het kopen van een huis. Op deze manier ben je ook verzekerd voor schade aan het huis veroorzaakt door storm, water of brand.

Een uitvaartverzekering biedt dekking aan de kosten gemaakt bij een uitvaart tijdens het overlijden van de verzekerde. Aanvullend hierop kan je een levensverzekering afsluiten. Dit zorgt ervoor dat je bijv. de hypotheek van het huis kunt betalen, door het overlijden van de verzekerde.

Ook een populaire verzekering is een rechtsbijstandverzekering. Hiermee krijg je juridische hulp bij bijv. een arbeidsconflict. Let er op bij het afsluiten van een dergelijke verzekering, dat je goed de voorwaarden en clausule leest. In de meeste gevallen is een rechtsbijstandverzekering erg minimaal opgesteld, waardoor weinig hulp kunt verwachten. Met logisch nadenken en enige schrijfvaardigheid moet je deze basis dingen ook zelf kunnen. Alleen de meest uitgebreide rechtsbijstandverzekeringen bieden écht juridische hulp, maar hier staat ook een groot geldbedrag tegenover.